Wie zijn we

Ligging en openingstijden van de vliegclub.
Het vliegterrein van Dakota is gelegen te Tremelo - Ninde (nabij Leuven). Het terrein bevindt zich vlakbij het Pater Damiaanmuseum in de Pater Damiaanstraat. De club is geopend op alle zater-, zon- en feestdagen van 13:00 uur tot zonsondergang.

View Larger Map

Opleiding tot modelpiloot
Wanneer deze hobby u interesseert is het best dat u eerst contact opneemt met een vliegclub uit uw buurt vooralleer u zich het nodige aanschaft. Zij kunnen u de eerste inlichtingen geven.
Welk trainingsvliegtuig u moet kopen, welke zend - en ontvangstapparatuur en wat dit alles u gaat kosten. Zij kunnen u met raad en daad bijstaan bij de bouw van een vliegtuig of u een goed tweedehands toestel aanwijzen.
Eens het vliegtuig gebouwd en de apparatuur geïnstalleerd (en goedgekeurd door een ervaren modelpiloot) zal een lid van de club het toestel voor de eerste maal invliegen. Wanneer dit tot een goed einde is gebracht, wordt de zendinstallatie, na de nodige inlichtingen, voorzichtig toevertrouwd aan de leerling. Nu is het aan de leerlingpiloot om het vliegen zo snel mogelijk, en zonder teveel stukken, onder de knie te krijgen. Pas na een tiental succesvolle vluchten zonder tussenkomst van de leraar kan de leerling beginnen aan zijn eerste solovlucht.
Dan pas beginnen de problemen!!

Hoe kunt u lid worden?
Nadat een lid van de vliegclub u de belangrijkste informatie heeft gegeven zal hij u doorverwijzen naar de secretaris. Deze zal uw persoonlijke gegevens noteren en u een jaarlijks lidgeld meedelen. In dit bedrag is zowel uw lidmaatschap bij de vliegclub als bij de vereniging voor modelluchtvaart (afgekort V.M.L.) inbegrepen. Het lidmaatschp bij de V.M.L. bewijst tevens dat u geniet van een verzekering welke uw burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden dekt wanneer u een ongeval veroorzaakt bij het uitoefenen van de modelluchtvaartsport. Nu wordt nog gevraagd het vliegreglement van de club te lezen en ... vliegen maar! Je kan je gegevens via volgend formulier ook doorgeven.

De nevenactiviteiten
Naast het uitoefenen van hobby wordt ook de belangstelling voor de echte vliegtuigen hoog gehouden. Regelmatig wordt er een bezoek gevracht aan internationale shows en tentoonstellingen. In de winterperiode worden regelmatig bezoeken georganiseerd aan belangrijke musea. Het is hier dat door sommigen inspiratie wordt opgedaan voor het bouwen van een nieuw model. Bij de club blijft het niet bij vliegtuigen. Regelmatig wordt er getracht andere vormen van ontspanning op te zoeken. Elk jaar wordt er wel eens een uitstap gepland die totaal niets met vliegtuigen te maken heeft. Kunnen we even aan iets anders denken.